Lahjakas laulaja Amadeus Lundberg hurmaa yleisöään persoonallisella laulutyylillään ja karismaattisella olemuksellaan. Amadeus on näyttänyt kykynsä myös suurien estradien parrasvaloissa.

Amadeus  tuli suuren yleisön tietoisuuteen voitettuaan Tangokuninkuuden vuonna 2009. Hän valloitti tuolloin koko Suomen kansan sydämet laululla Onnemme kyyneleet.

Vuoden 2010 alussa Amadeus oli mukana Suomen Euroviisu-finaalissa ja hän pääsi jatkoon omasta Euroviisu-karsinnastaan kappaleella Anastacia. Tammikuussa julkaistiin myös hänen ensimmäinen albuminsa Amadeus. Singlelevytyksistä mainittakoot mm. Riku Niemi Orchestran kanssa tehty Amado Mio.

Esiintymiset

Tanssilava- ja ravintolaesiintymisten ohella Amadeus on konsertoinut vuosien saatossa monissa eri konserteissa, mm. Valon airueet -kiertue ja Sielu soi -konsertit, sekä Sinitaivas-konserttikiertueet (2009, 2011, 2012 ja 2013). Vuonna 2010 Amadeus oli mukana mm. tätinsä Anneli Sarin kanssa yhteisessä musiikkinäytelmäteoksessa Taivaan Portit, joka kiersi lukuisilla paikkakunnilla. Syksyllä 2013 Amadeus oli mukana Kari Tapion muistokonserttikiertueella. Kiertue jatkui myös keväällä 2014.

Musiikki ja levytykset

Keväällä 2014 julkaistiin aivan uutta musiikkia: Jukka Kuoppamäen Amadeukselle tekemä kappale Vain rakkaus ennakoi uutta albumia, joka julkaistiin kesällä 2014. Pitkäsoitto sai nimekseen juuri kyseisen kappaleen. Amadeus Lundbergin & Riku Niemi Orchestran Vain rakkaus -albumi nousi upeasti ykköseksi viralliselle Suomen myydyimmät albumit -listalla. Levy nousi listalle parhaimman kahdenkymmenen joukkoon jo heinäkuussa heti ilmestyttyään, kärkkyi paalupaikkaa muutaman viikon ajan kärkikolmikossa ja nousi lopulta ykköseksi.

Odotettu toinen studioalbumi Vain rakkaus tehtiin yhteistyössä Suomen parhaan orkesteri Riku Niemi Orchestran kanssa. Riku Niemi toimi levyllä tuottajana ja teki hienoa jälkeä myös sovituspuolella. Levyllä on mukana peräti seitsemän mestari Olavi Virran levyttämää kappaletta. Tangoja levyllä on kahdeksan. Nostalgiakappale Besame Mucho on saanut Riku Niemen käsissä uudet suomenkieliset sanat. Levyltä jälkilohkaistiin radiosinglenä kappale Amor, amor, amor. Marraskuussa 2014 Vain rakkaus palkittiin kultalevyllä. Tammikuussa 2015 Amadeus on ehdolla myös Emma-pystin saajaksi Vuoden artisti 2014 -kategoriassa, jonka voittajan valitsee yleisö.

Amadeus Lundberg julkaisi uuden albumin 4.9.2015. Puhu minulle rakkaudesta -albumissa Amadeuksen rinnalla soittaa Riku Niemi Orchestra. Albumille, jossa on jotain vanhaa, jotain uutta ja kenties jotain sinistä, on haettu vanhan ajan tyylillä tehtyjä kappaleita. Levyllä on laadukasta viihdemusiikkia, jossa on häivähdys nostalgista tunnelmaa sekä suuria orkestraatioita, jossa soivat mm. upeat viulusessiot. Levyllä on kolmetoista upeaa kappaletta, osin mm. Olavi Virran esittämää tuotantoa. Uusia kappaleita levyltä löytyy muutama. Nimikkokappale Puhu minulle rakkaudesta julkaistiin kesän alussa ennakkosinglenä (kuuntele Youtubessa) ja sen on säveltänyt ja sanoittanut Jukka Kuoppamäki. Levyn uutuuskappaleisiin kuuluu myös Riku Niemen säveltämä ja sanoittama Hän on mulle kaunein. Levyltä nostettakoot vielä esiin vaikkapa Pohjolan yö, jonka on säveltänyt George de Godzinsky ja Laulu tummalle tytölleni, joka on Pertti Viherluodon säveltämä. Lue lisää.

Konsertit ja esiintymiset

Tanssilava- ja ravintolaesiintymisten ohella Amadeus on konsertoinut vuosien saatossa monissa eri konserteissa, mm. Valon airueet -kiertue ja Sielu soi -konsertit, sekä Sinitaivas-konserttikiertueet (2009, 2011, 2012 ja 2013). Vuonna 2010 Amadeus oli mukana mm. tätinsä Anneli Sarin kanssa yhteisessä musiikkinäytelmäteoksessa Taivaan Portit, joka kiersi lukuisilla paikkakunnilla. Syksyllä 2013 Amadeus oli mukana Kari Tapio -muistokonserttikiertueella. Kiertue jatkuu myös keväällä 2014.

Amadeusta on usein verrattu niin yleisön kuin musiikkipiirien toimesta nuoreksi Olavi Virraksi. Kesällä 2014 Amadeuksen pitkäaikainen haave toteutui ja hänet nähtiin Laulaja – Olavi Virta – musiikkinäytöksissä legendan musiikkia esittämässä. Musiikkiesitys kiersi syksyllä ympäri Suomen ja näytökset olivat yleisömenestyksiä – monet niistä loppuunmyytyjä. Suuren suosion takia esityksiä nähdään kymmeniä myös vuoden 2015 aikana. Esitykset jatkuivat suurella konserttitalokiertueeseella syksyllä 2015.

Amadeus keikkailee konserteissa ja tanssilavoilla sekä yksityistilaisuuksissa.

Alkutaival

Amadeus syntyi 29.3.1989 Helsingissä musikaaliseen perheeseen. Musiikki onkin ollut vahvasti mukana Amadeuksen elämässä ihan alusta saakka. Taisto-isä laittoi vastasyntyneen kuultavaksi Mozartin Iltasoiton ja nimensäkin hän sai kuuluisan kaimansa mukaan.

Amadeus aloitti 3-vuotiaana opintonsa musiikkiesikoulussa. Seitsenvuotisen viulunsoiton opiskelun hän aloitti 6-vuotiaana Länsi-Helsingin musiikkiopistossa. 10-vuotiaana Amadeus lauloi vuoden Helsingin Kansallisoopperan lapsikuorossa (Othello, Carmen, Tosca). Hän on soittanut rumpuja sekä kitaraa 11-vuotiaasta saakka, sekä laulanut erilaissa kokoonpanoissa.